Skip to main content

muncul semula

Assalammualaikum w.b.t

hye korang -sengih-
ada tak yang stalker blog aku since lama gila baq hang blog tak update pastu kan post tinggal dua je kan ? sengaja je buang . biarlah , lagipun banyak nau ayat dulu yang tak payah bace lah . aku bace pun menyampah . pahal lah aku boleh terjerumus ke arah perkara yang tak semenggah macam tu ? kah kah .

sekarang ni zaman blog macam dah kurang sikit dah , tak macam dulu . kalau boleh tiap jam heboh nak update padahal cerita takde pun dok gigih gak , pahal tah . ke blog aku je yg macam tu ? al maklumlah follower pun suam suam kuku pastu kalau tak join contest masakan blog follower nak naik kan ? sob sob sedihnya .Blog orang yang letups letups famous elok je aku tengok bercomment , trafik meningkat , blog yang tak berapa nak letups cam kau je yang takde sape kecoh nak tengok . lulz

makin lama makin dah takde idea lak tetibe nak menaip apa ? padahal banyak je bende berlaku kalau kau reti relates . Nampak sangat otak tak berapa nak kreatif .huhuu .nak kata aku sibuk ? manaada beb . Sekarang ni Alhamdulillah diploma habis dah . Tinggal kita nak konvo je . Nak tunggu konvo tu pun berzaman jugak lah , sempatlah kalau kau nak kurus ke flawless kan muka dulu ke pastu saja bagi kengkawan kau perasan dengan perubahan kau . pejadahtah kalau diniatkan sebegitu kan ? astaghfirullahulazim , jangan riak .

ya Allah , kenapala mesti kalau menaip memula semangat pastu dah tersadai kat dinding pastu kepala terteleng ke kanan kemalasan sebab ta de idea ? oh tuhan mengapakah dengan diri ini . cliche gila bm aku , tah orang faham ke tak apa kau cuba sampaikan ? kah kah . sampai sekrang aku tak nampak apa isi dan bijik butir yang cuba aku sampaikan dalam entry aku kali ini . membazir masa orang je nak baca ? eh ade ke yg baca?

aku sekarang just duduk rumah , pastu buat je kerja rumah , tak kerja , bace buku yang aku beli kat pesta buku ,pastu buku yang aku beli tu pun dah nak habis dah . tak sangka weyh boleh bace buku secepat itu ! sebab aku ni jenis kalau bace buku wa cakap lu , kalau aku takde mood memang buku setebal 300 MS tu boleh ambik masa 5,6 bulan baru habis . Punyalah tragik sampai nak bace ambik masa nak setengah tahun.Pastu kalau buku terakhir ni dah habis aku tak tahu nak buat apa dah ?

dah lah makin lama makin mengarut aku rasa . Bye!

Comments

Popular posts from this blog

The new beginner .

Assalammualaikum w.b.t

*tetibe mati akal nak mula apa ? padahal tadi dok beriye on laptop , berlagak taknak update pakai phone sebab tak puas nak menaip , pemalas nauzubillahiminzalik nak delete bila tersalah touch huruf . Gigih on hotspot yang slow sebab alasan yang sama lah gigih semangat nak menaip . But , bila dah depan laptop nak mulakan ayat tetibe .......'errr, macammana aku nak mula ni ?' padahal esok ada quiz MA . tak de pulak aku dok pulun nak study kan ? hmmmmmmm .....

Hye semua ! kepada yang dah lama tak blogwalking aku tuh , haaa nak habaq maiyh ,ceq pun dah lama gilaaa tak BW hampa semua . Aku gigih bace blog fatin lyana , maria elena & Diana ishak jaa . hampa famous dulu , baru aku baca naa . (kengkonon aku ingat , aku pun dok famous sama ) please !

pada yang rajin menyetalker aku tuh , (read: STALKER) walaupun takde , tapi aku rasa macam dok ada , sorry aku dah delete all my post walaupun aku dah mula blog ni masa zaman aku PMR , zaman buku sejarah langsung…

sem 6 dah

Assalammualaikum w.b.t

punyalah lama au ta berupdate , punyalah takde nafsu langsung dah rasa nak update blog padahal hari hari online ,punyalah (sambung ayat sendiri) sekarang ni pun aku malas nak update tapi gagahkan jugak . Dari bulan berapa satu post je ada  follower pun tak bergerak, nampak nau blog tak menarik . haha.

Alhamdulillah .
tak sangka dah nak masuk sem 6 bulan 12 ni , then bulan 5 insyaallah aku akan habiskan diploma aku ni . Alhamdulillah !
rasa baru masuk sem 1 tetibe dah nak sem 6 , betapa cepatnya masa berlalu ~

so far nak ke sem 6 bukanlah sesuatu bende yang mudah , mesti dan wajib harungi banyak rintangan,dugaan dan cobaan (baca gaya p.ramlee) .Tapi , jangan mudah patah semangat . Teruskan perjuangan ! sesungguhnya Allah SWT bersama-sama kita :)

sem 6 ni barulah aku dok terhegeh nak ambik muet padahal ayah aku dari sem 2 lagi dok tanya 'kau bila nak ambik muet? jangan tk ambik nanti susah nak sambung degree long' ye lah ayah . sem 6 ni haa baru aku heboh …